Élet-Stílus

London a legnépszerűbb város

Közel húsz, többségében fejlett ország 17 ezer állampolgára szavazott hat szempont alapján arról, melyik városban élne a legszívesebben. A listán szereplő egyetlen kelet-európai város a középmezőnyben végzett.

A felmérést évente elvégzik az egész világon, s ennek alapján állítják össze az úgynevezett Anholt-GMI City Brands Indexet, amely 30 nagyvárost állít sorrendbe. Az idei “top 10”: London, Párizs, Sydney, Róma, Barcelona, Amszterdam, New York, Los Angeles, Madrid és Berlin.

A közvélemény-kutatásban a település külleme, gazdasági jelentősége, légköre és életminősége alapján lehetett véleményt mondani a metropolisokról. Mint a tekintélyes tanácsadó cég honlapján olvasható, az ezúttal szereplő városok listáját úgy állították össze, hogy legyen köztük közismerten népszerű és olyan is, amely még csak ígéretnek tekinthető.

A harmincas lista végén található Moszkva, Johannesburg, Kairó, Mumbai (Bombay) utolsóként pedig Laosz. A kelet-európai városokat Prága képviselte, a cseh főváros a rangsor 17. helyén zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik