Élet-Stílus

Budapestre jön Eric Clapton

A lassúkezű gitárosnak nevezett blueslegenda 40 éves pályafutása során most először, júliusban látogat el Magyarországra.

Eric Clapton, a rock és a fehér blues legnagyobb élő gitároslegendája 2006. július 18-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet – közölte a Showtime Budapest az MTI-vel. A gitároslegendának negyvenéves pályafutása során ez lesz az első magyarországi fellépése. Clapton a Back Home Tour 2006 koncertsorozata keretében érinti Budapestet. A turné a gitáros-énekes közelmúltban megjelent Back Home című albumára épül.

Clapton májusban a londoni Royal Albert Hallban, októberben a New York-i Madison Square Gardenben a legendás Cream együttes tagjaival együtt adott felejthetetlen koncertet. A londoni koncert anyaga már megjelent CD-n és DVD-n.

Eric Clapton a több mint 40 éves pályafutása során olyan gyöngyszemekkel ajándékozta meg a rockzenét, mint a Tears in Heaven, a Layla, a Wonderful Tonight, a Sunshine of Your Love, a Blue Eyes Blue, az After Midnight, a My Father’s Eyes, a Cocaine. Felejthetetlen blueskoncertek résztvevője volt többek között a néhai Howlin Wolf, Stevie Ray Vaughan, Albert King, valamint a ma is élők közül B. B. King, Hubert Sumlin, Buddy Guy és még sok más kiválóság társaságában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik