Élet-Stílus

Abszolút kulturális műsor az MTV-n

Varga Liviusz vezetésével új kulturális műsort indít a Magyar Televízió. Az Abszolút című műsor új értelmezésben mutatja be a portréműsor fogalmát, izgalmassá, humorossá, vizuálisan is élvezhetővé téve a műfajt.

A vasárnap 5 órakor jelentkező első adásban Pintér Béla alternatív színházi rendező egy napját követheti végig a néző. A művész formabontó előadásaival vált a kritikusok és a közönség kedvencévé az utóbbi 4-5 évben. Következő, jövő heti portrésztárunk: Marék Veronika, 66 éves meseíró. Aztán Új Péter, a rendszerváltás utáni magyar média fenegyereke következik.

A műsort a készítők szándéka szerint bátran kísérletező vizualitás, hol klipszerű villódzás, hol a játékfilmekből ismert látványeszközök jellemzik. A merész képek gyakran az irónia és az önirónia jegyében fogannak. A műsor egyik legfőbb jellemzője a dinamizmus és a folyamatos képi átalakulás. Az Abszolút nem tesz különbséget „könnyű” és „magas” kultúra között, az életmódot, illetve a mindennapjainkat alakító jelenségeket egyaránt a kultúra fogalmába sorolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik