Élet-Stílus

Kiosztották az American Music Awards 2005 díjait

A Green Day, Will Smith, a Black Eyed Peas, Mariah Carey, Gwen Stefani és a Destiny's Child nyerte a főbb díjakat az American Music Awards 33. díjkiosztóján.

A díjakat Los Angelesben adták át szerdára virradóra 21 kategóriában. A pop-rock kategória legjobb férfi énekese Will Smith, a legjobb női előadó Gwen Stefani, a legjobb együttes a Black Eyed Peas, amely Green Day előtt lett befutó. A Green Day azonban kétszer is vigasztalódhatott: a legjobb pop-rock kategóriában az American Idiottal nyerte ezt a versenyt, és az alternatív kategóriának is a győztese lett. A soul és rhythm and blues kategória legjobb férfi énekese R. Kelly, legjobb énekesnője Mariah Carey.

Két trófeát vihetett el a Destiny’s Child lánycsapat, egyrészt mint együttes, másrészt mint a legjobb album készítője. A legigazibb amerikai műfajban, a countryban két díj jutott Tim McGraw-nak, s nyert Gretchen Wilson, valamint a Brooks and Dunn kettős.
A rap és hip-hop kategóriában Eminem a legjobb énekes, Missy Elliott a legjobb énekesnő, a legjobb együttes a Black Eyed Peas, s a legjobb lemez, a The Massacre, amely 50 Centé. Az év felfedezettje a Sugarland nevű countrycsapat lett.

A latin muzsika legjobbjának Shakirát találták. A díjakat a Los Angeles-i Shrine Auditoriumban adták át, a gálát a hagyományoknak megfelelően az ABC televízió közvetítette.

A műsorban fellépett többek között a Green Day, Gwen Stefani, a Black Eyed Peas, Pharrell, s az Eurhytmics is összeállt erre az alkalomra. A veteránok közült ott volt Cindy Lauper.

A Rolling Stones két dallal járult hozzá a mulatság sikeréhez: Jaggeréket műholdon “vették be”.

Az American Music Awards közönségdíj. Elsősorban az előadókra, közülük is a fiatalabb korosztályra koncentrál, szemben a Grammy-díjjal, amelyet szigorúan szakmai alapon lemezért, videóért ítélnek oda jóval több kategóriában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik