Élet-Stílus

Embereket fertőzött meg Kínában a madárinfluenza

A kínai egészségügyi tárca közlése szerint ketten az ország középső részben lévő Hunan tartományban, egy ember pedig keleten, Anhujban betegedett meg. A rövid közlemény egyéb részletet nem tartalmaz, így a betegek állapotáról sem számol be.

Kínában most első ízben erősítették meg hivatalosan, hogy embereket támadott meg a madárinfluenza, de állati megbetegedéseket a múlt hónapban már az ország 11 helyéről jelentettek.

Emberi megbetegedés gyanúja már két korábbi esetben is felmerült, de még egyikről sem tudtak végleges véleményt mondani. Hunan tartományban egy 12 éves kislány meg is halt a múlt hónapban, az ő szövetmintáit jelenleg az Egészségügyi Világszervezet szakértőinek segítségével vizsgálják. A kislány 9 éves öccse felgyógyult az egyelőre nem azonosított betegségből.

A hatóságok több millió tyúk és kacsa kényszervágását rendelték el, hogy megakadályozzák a H5N1-es típusú vírus terjedését.

Az emberekre átterjedt madárinfluenza több mint hatvan ember halálát okozta Ázsiában, főként Vietnamban és Thaiföldön 2003 óta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik