Élet-Stílus

Porschét gyárthat a VW

A hírek szerint a Porsche a Volkswagen konszernnel közösen gyártaná 2007-ben érkező négyajtós kupéját, a Panamerát. A wolfsburgi cég készítené a karosszériát.

Átadná a Porsche a karosszériagyártást és fényezést a 2009-ben érkező négyajtós modellje, a Panamera esetében. A legnagyobb esélyes a Volkswagen konszern lehet, tudta meg a dpa-FAX. Ez az újabb információ megmagyarázza, miért is vásárolt 20 százalékos részesedést a konszernben a Porsche, mit is értettek akkor a Porsche érdekek védelme alatt.

A Volkswagen központi gyárában Volksburgban hegesztenék össze a karosszériaelemeket, majd a már fényezett karosszériát a lipcsei Porsche gyárba szállítanák a teljes összeszerelésre. Egyelőre még nem született meg a döntés, a tárgyalások még tartanak.

Több érv szól a kooperáció mellett, egyfelől ezzel a megoldással a Porsche könnyebben növelhetné a Panamera gyártási számát, illetve az egymilliárd euróra becsült fejlesztési költségek is csökkenthetők lennének. Egyelőre egyik fél sem akart nyilatkozni az ügyben, a Porschénál annyit árultak el, hogy a Panamera koncepció változatát 2006-ban fogják leleplezni.

A karosszériagyártás megszerzésére esélyesnek tartják még a Magna Steyr-t is, ám a Volkswagennel nagyobb tapasztalata van a Porschénak, hiszen a Cayenne karosszériájánál is ők segédkeznek, illetve a stuttgarti cég a VW leányvállalat Audival közösen fejleszti hibrid hajtóművét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik