Élet-Stílus

Pszichokrimi készül Lennon gyilkosáról

27. fejezet (Chapter 27) lesz a címe annak a független filmnek, amelyet az Egyesült Államokban forgatnak Mark David Chapmanről, John Lennon gyilkosáról, a férfi lelkivilágáról és motivációiról.

A kijelölt főszereplőnek, Jared Letónak már van gyakorlata a kóros elméjű figurák megszemélyesítésében. Heroinfüggőt alakított a Requiem egy álomért című filmben, majd egy kokain-élvező fegyverkereskedőt a Hadúrban.

Lindsay Lohan egy elképzelt Lennon-rajongó lányt játszik, aki a gyilkosság napjaiban ismerkedik meg Chapmannel. Egyelőre még nem tudni, ki játssza Johnt és Yoko Onót, de, mint a filmet finanszírozó kanadai Peace Arch Entertainment cég elnöke, John Flock elmondta, maga Lennon viszonylag kis szerepet kap a filmvásznon, mert a történet középpontjában Chapman és rémtettének előkészítése áll. “Megpróbálunk Chapman fejével gondolkodni” – mondta Flock.


Pszichokrimi készül Lennon gyilkosáról 1

Mark David Chapman

A film címe J.D. Salinger Zabhegyezőjére utal, amelynek 26 fejezete volt, és amelyet a jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését töltő Chapman, mint a gyilkosság egyik ihletőjét említett meg. A rendező-forgatókönyvíró az elsőfilmes Jarrett Schaeffer lesz, a forgatás január 16-án kezdődik New York-ban.

Ugyancsak Lennonnal kapcsolatos a hír, hogy november 16-án árverésre bocsátják híres békedalának, az 1969-ben az “ágytüntetések” során született Give Peace A Chance-nek eredeti kéziratát. A relikvia várható kikiáltási ára 365 ezer dollár. A hét végén viszont Barcelonában 1800 euróért kelt el egy szerződés, amelyet John és Yoko 1971-ben Mallorcán kötött egy magánnyomozó-irodával, hogy felkutassák Yoko Onónak első házasságából származó lányát, Kyoko Cox-ot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik