Élet-Stílus

Robert Marcel kiállítás

Korlátaink címmel első alkalommal mutatja be különleges képeit Magyarországon Robert Marcel, Párizsban élő magyar származású fotóművész a budapesti Godot Galériában.

Az André Kertész, Brassai Gyula, Robert Cappa világhírű magyar fotósok stílus hagyományait folytató, fekete-fehér képekkel jelentkező művész bejárta és körbefényképezte a világot, csavargásait képeken megörökítve tucatnyi kiállításon aratott már sikert – mondta a mostani bemutatót szervező Varga László. Többi között Franciaországban, Ausztráliában, Kanadában ismerkedhetett meg a közönség különleges látásmódját visszaadó, az életből ellesett pillanataival.

A Korlátaink gondolatkört átölelő 30 kép nemcsak esztétikai élményt nyújt sajátos fényhatásaival, hanem szembesíti is a szemlélőt a valóság fonákságaival.

A budapesti kiállítás megnyitóját a művész lekéste. A párizsi külvárosokban az utóbbi éjszakákon zajló zavargások, a bevándorló kolóniák fiatal lázadói és a rendőrök közötti harcok őt is oda vonzották, hogy a feszült légkör, a drámai összecsapások pillanatait a kamerával megörökítse. Éppen a lángoló autók között fotózott, amikor a helyszínre érkező rendőrök vele sem bántak kíméletesen, sőt meg is bilincselték és bevitték a rendőrségre. A nagy zűrzavarban több be nem kalkulált órát vett igénybe a helyzet tisztázása és a bocsánatkérés, ezért Robert Marcel fotós, költő lekéste a budapesti repülőgépet.

Robert Marcel 1953-ban született Budapesten. Bejárva a világot mozgalmas élete során volt újságkihordó, profi labdarúgó, színész és cégigazgató egyaránt. Csavargásai során lett a fotózás szerelmese, amely azóta több kiállítást is eredményezett Montreáltól Stockholmig. 1999-ben Dream címen verseskötete jelent meg Sydneyben.

A bemutató november 13.-ig tekinthető meg a Vll. kerületben a Madách út 8. alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik