Élet-Stílus

Bemutatták a legzordabb Harry Potter-filmet

Több ezer rajongó gyűlt össze vasárnap este London központjának híres "mozinégyszögében", a nagy premiermozikkal övezett Leicester Square-en a legújabb Potter-film világbemutatójára.

Sokan már szombat este óta táboroztak az Odeon mozi előtt, hogy élőben láthassák a Harry Potter és a tűz serlege című Potter-film főszereplőit. A brit mozikban november 18-án kezdik vetíteni az új filmet, vasárnap este csak a díszbemutató volt. Akik már látták, egyöntetűen azt vallják, hogy a Harry Potter és a tűz serlege az eddigi “legzordabb” Potter-film, amelyből nem hiányoznak bizonyos horrorelemek sem. Ezt a vélemény a jelek szerint a brit filmminősítő hatóság (BBFO) is osztotta, amely – a sorozat történetében először – “korhatárosította” a filmet: 12 éven aluliak is megnézhetik ugyan, de csak felnőtt kíséretében.

A filmipar két folytatással maradt le Joanne K. Rowling, a regényfolyam szerzője mögött, aki nyáron adta ki a sorozat hatodik könyvét, a Harry Potter és a félvér herceget. Rowling ígérete szerint a sorozat hét kötetből áll majd. Az eddigi epizódokat több mint 300 millió példányban adták el világszerte. Az írónő – aki néhány éve, első, összeomlott házassága után még heti 70 font tanácsi segélyből élt – nem hivatalos becslések szerint 400 millió fontot (15 milliárd forintot) kasszírozott a könyvek és a filmek jogdíjából.

Ha az adat helyes, Rowling messze megelőzi II. Erzsébet brit királynőt, akinek személyes vagyonát 250 millió fontra becsülik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik