Élet-Stílus

Balkán hangja fesztivál idén tizedszer

Tizedszer rendezik meg a Balkán hangja fesztivált; az idén Budapest és Békéscsaba ad helyet a multikulturális programsorozatnak – tájékoztatták a szervezők az MTI-t. A fővárosban november 12-én, Békéscsabán november 26-án rendezik meg a fesztivált.

A rendezvénynek az idén is része a kisebbségi művészeti és kulturális kiállítás, a nemzetiségi fesztivál, a táncház és a balkáni gasztronómia – olvasható a Balkán Hangja Kulturális Egyesület programajánlójában. Újdonság a Balkán hangja fotópályázat; a beérkezett mintegy háromszáz képből fővárosi és vidéki helyszíneken rendeznek kiállítást.

Először osztják ki a Balkán hangja fesztivál díjat. Az elismerést az egyesület szakemberei külsős szakreferensek bevonásával ítélik oda a balkáni kisebbségekért, a balkáni kultúráért legtöbbet tevő és leghitelesebb formában közvetítő személynek vagy csoportnak.

A rendezvénysorozat azzal a céllal indult, hogy a zenekarok és táncegyüttesek évente egy alkalommal bemutathassák tudásukat, fejlődésüket, legújabb koreográfiájukat egymásnak és a közönségnek. A rendszeres fellépők között szerepelnek a kisebbségi önkormányzatok hivatalos tánccsoportjai, a magyarországi bolgár, görög, szerb, román táncegyüttesek, zenekarok és gyermekcsoportok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik