Élet-Stílus

Persányi: 2010 után uniós szinten a környezetvédelem

admin
admin

2005. 11. 02. 16:09

Látványosan javult a környezet állapota Magyarországon az elmúlt 10 évben – jelentette ki Persányi Miklós. A zöld tárca vezetője szerint tisztább lett a levegő, javult a felszíni vizek minősége és egyre kevesebb múltban kialakult szennyező góc vár felszámolásra.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter egy tudományos konferencián a levegőminőség javulásának okairól kifejtette: az európai uniós követelményeknek megfelelően csökkent az ipar levegőszennyezése, ezen kívül a közlekedésből is kevesebb káros anyag jut a környezetbe. Az egyre inkább környezetbarát autópark kedvező hatással volt, ugyanakkor a megnövekedett kocsi-állomány némileg növelte a levegő terhelését.

A környezet állapotának javulását segítik nagy mértékben azok a fejlesztések, amelyek nyomán öt éven belül szinte teljes mértékben európai szintű környezeti infrastruktúra épül ki az országban – mutatott rá Persányi Miklós, utalva a szennyvíz-tisztítási, ivóvíz-minőségi és hulladékgazdálkodási projektekre. Hozzátette: 2010 után már csak a kistelepülések szennyvíz-tisztításával marad adós Magyarország ahhoz, hogy uniós szintre emelje a környezetvédelmet.

A miniszter hangoztatta: a környezetállapot fejlődésének tempója az elmúlt évtizedben tapasztalt kedvező változás miatt nem lassulhat le a jövőben.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.