Élet-Stílus

Újabb osztály a Mercedes palettán

A GL típusjelű új terepjáró-szabadidőautó megjelenésével megmenekülhet az átszabástól a klasszikus G Mercedes.

Az M és az R osztály után a Mercedes újabb felső kategóriás autóval bővíti kínálatát. Valószínűleg januárban, a Detroiti Autókiállításon fogják bemutatni a következő Mercedes-t, amely méreteiben túlszárnyalja az M-osztályt. A cég fejlesztési igazgatója szerint az új modell azokat a vásárlókat célozza meg, akik a Lincoln Navigator, vagy a Cadillac Escalade méretű autók után érdeklődnek.

Nem meglepő, hogy a GL is az R és az ML osztállyal közös alapokra épül majd. Motorválasztéka két V6-os és két V8-as erőforrásból áll, amik között megtalálhatók lesznek a dízel- és a benzinüzeműek egyaránt, teljesítményük 224 és 314 lóerő között lesz. Az összkerék-hajtású GL-t felszerelik az ML-nél megismert terepjárócsomaggal is, valamint a légrugózás is az alapfelszereltség részét képezi.

5,08 méter hosszú és 1,81 méter magas a monstrum, szélessége 192, tengelytávja pedig kereken 300 centiméter. Három üléssorban akár hét felnőtt utas is elfér a személyautósan komfortosra tervezett utastérben, a két hátsó üléssor lehajtásával pedig kisteherautónak is beillő rakteret lehet kialakítani.

Az 1979 óta gyártott G-osztály így megmenekül az átalakítástól, változatlan formában tovább gyártják és megmaradhat igazi terepjárónak. Graz-ban, a Magna Steyr üzemében készítették a régi G osztályt, ez a gyár a jövőben is folytatja az autók összeszerelését, de a gyártás akár más országokba is átkerülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik