Élet-Stílus

Nem találtak H5N1 vírust Tajvanban

A tajvani egészségügyi hatóságok szerdai bejelentésük szerint nem találták a H5N1 jelű madárinfluenza-vírus nyomát abban a gazdaságban, ahol megfordultak azok a madarak, amelyek állítólag megfertőzték a nagy-britanniai karanténban múlt héten madárinfluenzában elpusztult papagájt.

“Negyven madáron végeztük el a szükséges vizsgálatot a közép-tajvani Tajcsung megyében lévő gazdaságban, és mindegyik negatívnak bizonyult. Ennélfogva nem valószínű, hogy az ebből a gazdaságból külföldre szállított madarak megfertőztek más szárnyasokat a nagy-britanniai karanténban” – közölte Csiang Hszien-csung, a tajvani egészségügyi hatóságok egyik illetékese.

A szóban forgó papagáj szeptember 16-án Suriname-ból érkezett Nagy-Britanniába egy 148 madárból álló szállítmányban. A madarakat azonnal karanténba helyezték. Ugyanebbe a karanténba zártak tizenegy nappal később 216, Tajvanból érkező madarat.

Frank Csang-ting Hszie tajvani kormányfő kedden kijelentette, hogy a sziget mentes a madárinfluenzától, és visszautasította azt a brit vádat, hogy a papagáj tajvani háziszárnyasoktól fertőződött meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik