Élet-Stílus

Ismeretlen Bob Marley felvétel került elő

Egy eddig soha meg nem jelent Bob Marley-felvétel hallható azon a válogatáson, amely novemberben jelenik meg Africa Unite: The Singles Collextion címmel.

A Slogans című felvételt, amelyet Marley fiai, Ziggy és Stephen fedeztek fel 2003-ban, állítólag 1979-ben egy miami szállodai szobában vette fel a reggae legnagyobb alakja. A Marley-fiúk most az apjuk által készített nyersanyagot meghangszerelték, és meghívták a felvételre Eric Claptont is. A Slogans különlegessége, hogy Bob a – megszokottól eltérően – egészen dzsesszes stílusban gitározik rajta – mondta Ziggy annak idején a Billboardnak.

Clapton és Bob Marley kölcsönösen sokat köszönhet egymásnak. Eric 1974-es 461 Ocean Boulevard című albumán dolgozta fel nagy sikerrel Marley I Shot The Sheriff című dalát, és ennek révén ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés világszerte a szerző iránt, aki addig inkább csak szűkebb hazájában, Jamaikában volt népszerű.

Az Africa Unite-ot, amelyen Marley korai felvételei és legismertebb dalai szerepelnek, keretbe foglalja a Black Eyed Peas tagjai által feldolgozott Get Up, Stand Up, illetve a legifjabb Marley-fiú, Damian verziója a Welcome to Jamrock-ból.

Ugyancsak november 8-án kerül a boltokba Bob Marley 1977-es londoni, Rainbow-színházbeli híres koncertjének DVD-változata, amelyet 1991-ben adtak ki először VHS-változatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik