Élet-Stílus

Szakértői honlap a madárinfluenzáról

Tárgyszerű információk megszerzéséhez kíván hozzájárulni az az internetes oldal, amelyet a Magyar Állatorvosi Kamara indított a madárinfluenzáról. A szerkesztők célja a bizonytalanság, az indokolatlan félelmek eloszlatása.

A szakembereket az ösztönözte a honlap létrehozására, hogy az utóbbi napokban nagyon sok téves, pontatlan, egymásnak ellentmondó, időnként a lakosság körében félelmet keltő információ jelent meg az írott és elektronikus médiumokban.

Az oldal elérhetősége: www.madarinfluenza.bpallatorvos.hu


Ugyancsak mostani hír, hogy Ázsiában újabb áldozata van a veszélyes kórnak. Thaiföldön Kanchanaburi tartományban egy 48 éves farmer halt meg a betegség madárról emberre is terjedő változatában. A férfi hét éves gyermeke is kórházban fekszik madárinfluenza- gyanúval.


A hírt Thaksin Shinawatra az ázsiai ország miniszterelnöke közölte, aki elmondta azt is, hogy ezzel az országban 13-ra növekedett az áldozatok száma. A vizsgálatok kimutatták a vírus H5N1 változatát az elhalálozott farmer szervezetében.

A madárinfluenza terjedése eközben újabb aktív fázisba érkezett. Több országból jeleztek újabb madárpusztulásokat. Kínában, Oroszországban, Belső-Mongóliában is küzdenek a veszélyes kórokozóval. Eddig több mint hatvan ember vesztette életét Ázsiában e vírustól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik