Élet-Stílus

Az utolsó csata az idei Forma-1-ben

Kínában eldől, hogy a McLaren hazaviheti-e a konstruktőri címet, vagy teljes Renault siker lesz a 2005-ös év.

A Forma-1 történetének második Kínai Nagydíját rendezik meg a hétvégén, a 2005-ös világbajnokság 19., szezonzáró futamát. A mostani futam több szempontból is a búcsúzásról szól, hiszen most láthatjuk utoljára a Jordan, a Minardi és a Sauber csapatokat, jövőre mindannyian más néven folytatják. Most bőgnek fel utoljára a V10-es erőforrások, jövőre ezek helyett V8-as motorok lesznek.

Jelenleg a Renault két ponttal vezet a McLaren előtt, így a konstruktőri világbajnoki cím most dől majd el. Fernando Alonso, a 2005-ös világbajnok, óvatosságra int az előrejelzésekkel kapcsolatban a kínai futamot illetően. Elmondása szerint Japánban olyan gyorsnak érezte az autóját, mint a McLaren-eket, de a sanghaji pálya teljesen más mint a japán volt.

Az enstone-i csapat azonban új motorral vértezi fel autóit a hétvégi csatára, így várhatóan a tavalyinál jobb eredményt nyújt majd. Montoya esetében a McLaren is új motorral vág neki, de Kimi-nek a Suzukában keményen meghajtott erőforrással kell indulnia, ha nem akar ismét tíz helyes büntetést kapni.

Össze is kell szednie magát a Renault-nak ha az egyéni világbajnoki cím mellé a konstruktőrit is haza akarja vinni. Amennyiben ugyanannyi ponttal fejezi be a szezont, mint a McLaren, akkor is az utóbbi nyer, mivel azé a bajnoki cím, aki a legtöbb első helyet szerezte meg az adott idényen belül.


Az utolsó csata az idei Forma-1-ben 1

Fotó: Vezess.hu

2004-ben Michael Schumacher ezt a pályát úgy aposztrofálta, mint a legjobbat, amit eddig látott, mégsem sikerült túl jól a verseny számára. Azelőtt soha nem rajtolt még el a mezőny végéről, és addig nem is ért célba olyan hátul, mint itt, a 12. helyen. Ennek ellenére a Bridgestone abroncsokon versenyző Ferrari nem lehetett elégedetlen. A futamot ugyanis a maranellóiak brazil pilótája, Rubens Barrichello nyerte meg.

Idén Schumacher és a Ferrari az egyéni és a konstruktőri ponttábla harmadik helyére esélyes. A német pilóta nem túl optimista a hétvégi esélyeiket illetően: “A szezon végi dobogós helyezés csodálatos lenne, de be kell látnunk, hogy az esélyeink nem túl rózsásak. Semmilyen változtatást nem hajtunk végre az autón, így ugyanúgy alakulnak majd várhatóan a dolgok.”

A versenyről előzetesen további érdekességeket tudhat meg a vezess.hu oldalain.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik