Élet-Stílus

Nem kell a csapatsorrendre ügyelnie Talmácsinak

A magyar versenyző a világbajnoki címre jobb esélyekkel pályázó csapattársával azonos támogatást kap az elkövetkező futamokra. A hétvégi Ausztrál Nagydíj első időmérőjén hatodik helyen végzett Talmácsi Gábor.

A versenyző és menedzsere Stefano Favaro tisztázta a katari futamon történteket, ahol Talma állítólag a KTM utasítása ellenére előzte meg saját csapattársát. Az istálló vezetői biztosították arról Talmát, hogy az elkövetkező három futamra ugyanolyan technikai háttérrel állhat rajthoz, mint Kallio és nem lesz csapatsorrend.

A magyar versenyző a felröppent hírekkel ellentétben nem távozik a csapattól, a KTM továbbra is számít rá. Sőt már az is biztosnak látszik, hogy egy kategóriával feljebb a 250-es géposztályban indul jövőre.

A hétvégén rendezik a MotoGP sorozat következő futamát, az Ausztrál Nagydíjat. A péntek délelőtti szabad edzésen Talma a 7. lett, míg az időmérőn sikerült javítania, és a 6. helyet csípte meg, úgy hogy feltartották. Gábor egy kisebb bukást is elszenvedett, de tartalék motorjával folytatni tudta az időmérőt. A KTM most először egy direkt befecskendezésű motorblokkot használ, amiről Talma elismerően nyilatkozott. Az időmérőn Kallio csak a 18 pozíciót szerezte meg, míg a világbajnoki címre esélyes Thomas Lüthi az ötödik helyen végzett. Tóth Imre a 25. lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik