Élet-Stílus

Madárinfluenza: kilencen megfigyelés alatt Törökországban

Törökországban betiltották a vadmadarak vadászatát a madárinfluenza megjelenése miatt, és orvosi megfigyelés alá helyeztek 9 embert, mivel lakóhelyük közelében eddig ismeretlen okból elpusztult 40 galamb.

Állategészségügyi alkalmazottak péntekig begyűjtöttek 8600 madarat az ország nyugati részén található Kiziksa faluban, mert ott a madárinfluenzában elpusztult egyedeket találtak. Péntek estig elővigyázatosságból a térségben három kilométeres körzetben az összes madarat begyűjtik és megsemmisítik. A szomszédos Manisa tartományban orvosi megfigyelés alá helyeztek 9 embert, mert egy állattartó jelentette, hogy az utóbbi két hétben elpusztult 40 galambja. A tetemeket vizsgálatra Izmir városába szállították. A manisai tisztiorvosi szolgálat vezetője szerint a megfigyelés alatt álló embereken egyelőre nem látszik semmilyen betegség tünete.

A környezetvédelmi és erdészeti minisztérium betiltotta a vadmadarak vadászatát az ország egész területén, mivel a kiziksai madártetemekben megtalálták a madárinfluenza gyilkos, H5N1 típusú vírusát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik