Élet-Stílus

A Fiat Doblo lett az év furgonja

Sikeresnek ígérkezik az új Fiat Doblo Cargo, hiszen hivatalosan pénteken mutatták be, de rögtön a 2006-os év legjobb furgonja lett.

A 19 európai országot képviselő, újságírókból álló nemzetközi zsűri az új Fiat Doblo Cargónak ítélte az “International Van of the Year 2006 “címet. A díjat Lorenzo Sistino, a Fiat Kishaszonjármű divíziójának vezetője vehette át a zsűri elnökétől, Pieter Wiemantól, a 2005-ös Amszterdami Haszonjármű Kiállításon, amely pénteken nyitotta meg kapuit.

A díjat az új külsőnek, a megnövelt terhelhetőségnek és raktérfogatnak, az új, hosszított tengelytávú modelleknek, illetve a Multijet motoroknak köszönheti a Fiat. A bírálóbizottság kiemelte a Fiat kereskedői és szervízhálózatának példamutató hozzáértését is.

Kifejezetten tetszett az újságíróknak a két turbódízel motor a kínálatból, a 105 lóerős 1.9 Multijet, és a 75 lóerős 1.3 16v Multijet. A dízelmotorok fejlesztésében élen járó Fiat a Doblóban is tartogat újdonságokat. Új váltózó geometriájú turbóval szerelt Multijet motorok kerülnek az autóba. Ilyen motorokat eddig nem szereltek haszongépjárművekbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik