Élet-Stílus

Schumacher 2008-ig marad

Michael Schumacher várhatóan még három évadot tölt majd a Forma-1-ben – mondta egy interjúban a pilóta menedzsere.

A Ferrari hétszeres világbajnokát 2006-ig szerződés köti a csapathoz, ám már hosszú ideje folynak találgatások és spekulációk arról, marad-e tovább, illetve hol folytatja a versenyzést. Menedzsere Willi Weber a Stuttgarter Nachrichten című hírlapnak adott interjújában több témában is elmondta véleményét.

A német menedzser szerint Schumacher nem távozik a száguldó cirkuszból a következő év végén, mint azt sokan feltételezik. “Bár még nem tudok mondani semmi biztosat, de úgy vélem csak 2008 végén fog visszavonulni.” – mondta Weber az interjúban.

Ez azonban rövidre zárhatja a Kimi Räikkönennel kapcsolatos pletykákat, melyek szerint 2007-ben csatlakozna a Scuderiához. Aligha hihető, hogy a finn elszegődne másodhegedűsnek Schumacher mellé. Weber ellenben kifejtette, Räikkönen-t is szívesen látnák, mint csapattársat, de ő is csak spekulációnak vélte a híreket.


Schumacher 2008-ig marad 1

Fotó: Vezess.hu

Weber ellenben kategorikusan tagadta, hogy védence pályafutása utolsó éveit a konkurens McLarennél töltené el. “Ezt fejezzék be egyszer és mindenkorra. Most cáfolni tudom ezt a hírt. Először is Michael remekül érzi magát a Ferrarinál, másodsorban semmivel sem lenne jobban eladható a Mercedesnél.

A Mercedes a luxusautók, a Ferrari a sportkocsik jelképe, amit a világon mindenhol tudnak. A Ferrarinál a versenyekre, a motorsportra koncentrál mindenki, egy pilóta szempontjából pedig ez az előnyösebb – mondta a német üzletember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik