Élet-Stílus

Lőrinc L. László vezet a könyvlistán

Bár Dan Brown mindhárom könyve szerepel a hetes listán, az első helyen már egy erős hazai, – igaz angol álnévvel – Leslie L. Lawrence áll.

Hetes lista


1. Leslie L. Lawrence – A maharáni arcképe
2. Dan Brown – A da vinci-kód 
3. Dan Brown – Angyalok és démonok
4. Paulo Coelho – az alkimista
5. Moldova György – az utolsó töltény 5.
6. Paulo Coelho – tizenegy perc
7. Dan Brown – digitális erődForrás: Libri

Lőrincz L. László, művésznevén Leslie L. Lawrence, A maharáni arcképe című könyve John C. Lendvay egyik ifjúkori történetét írja le, amint azt elmesélte a szerzőnek Santa Monicában, hálaadás ünnepén. „Lendvayt már az Indiába tartó repülőgépen megpróbálják megölni, ettől kezdve a helyzet csak rosszabbodik. A kivégzett maharáni festménybe költözött lelke bosszút áll a haláláért; a láthatatlan elefánt vérrel mázolja be a falat; szegény Musztafát feldarabolják; Paramananda maharadzsának gyakran kell pisilnie, de nem mindig talál WC-t.”- áll a könyv ismertetőjében.
A Libri könyváruház eladási adatai alapján készült rangsor szerint A Da Vinci-kóddal hatalmasat robbantó Dan Browné a második és a harmadik hely. Előbbit a fent említett kultikus művel, míg utóbbit az Angyalok és démonokkal sikerült elérni.

A könyvvásárlók között továbbra is népszerű Paul Coelho, akinek Az alkimista című művét még mindig többen olvasták mint az ötödik helyen szereplő Moldova Györgynél, aki a múlt héten került fel Az utolsó töltény 5. című könyvével. Ezzel ugyan eggyel jobb helyezést ért el, mint egy hónappal korábban, de az előtte lévő Coelho-mű is egyel feljebb kúszott.

Az utolsó két helyen nincs meglepetés. Coelho és Brown már régóta szereplő két műve a Tizenegy perc és a Digitális erőd. Ebben a sorrendben a hatodik és a hetedik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik