Élet-Stílus

Együttműködik a NASA és a Google

admin
admin

2005. 09. 30. 17:32

Új oktatási központot hoz létre a legnépszerűbb internetes keresőt fejlesztő cég az Amerikai Űrhajózási Hivatal egyik telephelyén. A két vállalat munkatársai közösen fognak dolgozni a nanotechnológia és az információ-technológia területén.

A Google 93 ezer négyzetméteres alapterületű központot a Mountain View közelében található egykori katonai repülőtéren fogják létrehozni. Az új telepen egyaránt helyet kapnak majd a kutatólaboratóriumok és a dolgozók lakónegyedei is. Az együttműködés keretében a Google és a NASA különböző területeken (bio-, nano-, információtechnológia stb.) indít majd közös kutatóprojekteket.

A szakemberek szerint az a legfontosabb, hogy ezeknek a programoknak az eredményeiből az űrhajózás később profitálhasson. Ennek érdekében a Google több szakembert is átcsábított a csapatába. Köztük van például az MCI telekommunikációs konszern egykori menedzsere, aki korábban már több, az űrhajókkal való újfajta kommunikációt lehetővé tevő IP-alapú rendszerek kifejlesztését célzó programot is vezetett.

Szintén a célok között szerepel egy olyan kutatópark létrehozása, ahová fokozatosan betelepülnének a kisebb-nagyobb cégek és ahol a későbbi kutatóprojektek eredményeiből később az egész amerikai gazdaság és az űrhajózás profitálhatna. A Stern német online magazin információi szerint szintén az együttműködés részét képezhetik majd az úgynevezett Distributed Computing programok is, amelyek során több millió számítógépet kötnének össze az internet segítségével és ezek a PC-k a működésük közbeni holtidőben – lásd SETI – adatokat dolgozhatnának fel.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.