Élet-Stílus

Csehországba tart a Hyundai?

Mong-Ku-Csung, a dél-koreai Hyundai/KIA Automotive Group igazgatótanácsának elnöke csütörtökön az észak-morvaországi Ostraván tárgyalt, miután a cég újabb, 300 ezer gépkocsi gyártására alkalmas gyártóbázis számára keres helyet – írja a Napi Gazdaság.

A Mladá Fronta Dnes koreai forrásokra hivatkozva közölte: szinte biztos, hogy az új gyárat Csehországban építik fel. A tervezett beruházás összege 1,9 milliárd dollár, a közvetlenül létrejövő új munkahelyek száma pedig 2-3 ezer körül lesz. Az érintett térségben 14,5 százalék körüli az állástalanok aránya, tehát komoly szükség volna a nagyberuházásra. Ostrava térsége több telephelyet is bemutat a Hyundai/KIA csúcsvezetésének.

A szlovákiai Zsolna mellett épülő Hyundai/KIA autógyárban 2006 decemberében indulhat el a gyártás, a cég éves termelése a korábban jelzett 200 ezer gépkocsi helyett 300 ezer lesz – derült ki abból a szerdai megbeszélésből, amelyet Mikulás Dzurinda szlovák kormányfő folytatott Pozsonyban egy nappal korábban Mong-Ku-Csunggal. Az érintett térségben az autóiparnak köszönhetően közvetlenül és közvetve 12 ezer munkahely születik – mondta Dzurinda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik