Élet-Stílus

Jubileumi nagymosás: designhét Budapesten

70 helyszínen, öt ország művészeinek közreműködésével, 40 rendezvényen várja az érdeklődőket az idei Design Hét. A programok középpontjában a design szolgáltató, nevelő, az életminőséget javító szerepe áll.

Az október 14–23-ig tartó rendezvénysorozat egyik érdekessége, hogy a design az utcára és a köztérre is kivonul a kiállítótermek falai közül.

Láthatók például október 14-én neves külföldi és hazai tervezők munkái „formabontó” módon és helyszínen: konténerekben, az óbudai Viking Harisnyagyár területén. Rendhagyó környezetben kerülnek megrendezésre a Design Hét kiemelkedő eseményének számító kirakat-kiállítások is, melyek bevásárlóközpontok, üzletházak (Árkád, Corvin, Duna Plaza, Flórián, Mammut II.) utcai kirakataiban lesznek láthatók október végéig.

A design eladhatóságát bizonyító kiállítások hét tervezőképző-intézmény hallgatóinak versenymunkái is egyben, amelyeket a közönség, valamint egy média-zsűri is elbírálja.

Beköltözik a design a budai, galériákban bővelkedő Várfok utcába is, ahol egymást érő tárlatmegnyitókkal, zenés fesztivállal, utcai divatbemutatóval és vetítésekkel indulnak a Magyar Iparművészeti Egyetem fennállásának 125. évfordulójához kapcsolódó rendezvények.

A jubileum ünneplése a Ponton Galériában egy interaktív, a látogatók közreműködésére is számító „Jubileumi nagymosás”-sal, majd az Iparművészeti Múzeumban a magyar tervező- és iparművészképzés gazdag múltját és jelenét reprezentáló kiállítással folytatódik, divatbemutatóval, valamint az egyetemen az elmúlt 26 évben végzett alkotók által felajánlott tárgyak bemutatásával, majd árverésével végződik.

Október 19-én és 20-án az egyetem nyílt napokat is tart, melyeken a tanárok és a hallgatók szakmai előadásokkal, kiállításokkal, műhelylátogatásokkal várják az érdeklődőket.

Az eseménysorozat idén is nagyszabású partival zárul a Gödör Klubban, divatbemutatóval, koncertekkel, vetítéssel, és egyéb meglepetésekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik