Élet-Stílus

Szombattól olcsóbban tankolhatunk

Semmilyen akadálya nincs annak, hogy a kormány korábbi ígéretének megfelelően október 1-től tíz-tizenkét forinttal csökkenjen a benzin és a gázolaj literenkénti ára - mondta Batiz András, kormányszóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A köztársasági elnök aláírta a 25 százalékos általános forgalmi adó 20 százalékra csökkentését célzó törvényt, amely az üzemanyagok esetében október 1-jétől hatályos. A jogszabály a Magyar Közlönyben hétfőn meg is jelent.

A szóvivő szerint az átállás várhatóan sehol nem okoz fennakadást, és nem fog előfordulni, hogy valaki nem kap számlát, vagy rossz számlát kap a tankolásról. A benzinkutak döntő többségénél az átállás ugyanis csak technikai kérdés.

Ahol a pénztárgépek csak három áfakulcsot képesek kezelni, ott október 15-ig néhány öt százalékos kulccsal adózó termékről – például könyvekről – csak olyan számlát tudnak majd kiadni, amelyen nem a megfelelő adómérték szerepel. Fizetni természetesen ilyenkor sem kell többet, és ha a vevő kéri, a benzinkutas kézzel kiállít egy számlát, amit az APEH el fog fogadni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik