Élet-Stílus

Csökkent a parlagfű koncentráció

admin
admin

2005. 09. 26. 13:34

A parlagfű pollenjének koncentrációja országos szinten 2005-ben csökkent a tavalyihoz képest, és ez jórészt az esős időnek köszönhető – mondta Szabó Lajos, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese.

Az országgyűlés környezetvédelmi bizottsága előtt Szabó a “Parlagfűmentes Magyarországért” tárcaközi bizottság tavalyi tevékenységéről, illetve az idei felkészülésről tartott beszámolóban kifejtette: leginkább Pécsen, Szolnokon, Győrben, Salgótarjánban és a főváros pesti oldalán esett vissza az allergén gyom pollenjének koncentrációja. Ezeken a helyeken 30 százalékkal is alacsonyabb volt 2004-hez viszonyítva.

Szabó Lajos megjegyezte, hogy a csökkenésben döntő szerepet az esős időjárásnak lehet tulajdonítani, ugyanakkor a kormányzati intézkedések is segítették a kedvező fejleményt. Az idén 1,084 milliárd forint költségvetési forrás állt rendelkezésre a parlagfű elleni védekezésre a 2004. évi 700 millió forinthoz képest – közölte a főosztályvezető-helyettes.

Tóth István fideszes képviselő szerint a kormányzati lépések „gyermekdedek”, még tűzoltó intézkedésnek sem nevezhetőek. Az ellenzéki politikus sérelmezte, hogy a civil szervezeteket nem vonták be a munkába és a pályázatokra sem jelentkezhettek. Ezzel szemben a téma kommunikációjára az idén 70 millió, tavaly pedig 60 millió forint jutott – tette hozzá.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.