Élet-Stílus

Nagy Könyv: októbertől képernyőn a versenyfilmek

A Nagy Könyv őszi fordulójának első televíziós adása szeptember 22-én, csütörtök este 8 órakor kerül képernyőre az m1-en. A tizenkét legtöbb szavazatot kapott regény hat részből álló televíziós műsorsorozat keretében verseng tovább.

Az ismeretterjesztő filmek A Nagy Könyv TOP12 regényeiből készültek, és mindegyik alkotásban egy-egy népszerű, ismert személyiség – a film „arca” – kalauzolja el a nézőt a könyv ismert és ismeretlen rétegeibe, történeteibe, helyszíneire.

A műsorbeli sorsolás eredményeként derül ki; melyik regénynek melyik másik mű lesz a megfilmesített „ellenfele” az őszi elődöntők során. Miután a műsor felvételeire vasárnap került sor, már biztosan állíthatjuk, hogy izgalmas párosítások alakultak ki.

A műsorokban találkozhatunk a 12 film „arcával”: Alföldi Róberttel, Ákossal, Csányi Vilmossal, Gerlóczy Mártonnal, Geszti Péterrel, Hernádi Judittal, Kulka Jánossal, Schubert Évával, Sebestyén Mártával, Szántó Dáviddal, Udvaros Dorottyával, Völgyesi Gabival, és egy villanás erejéig Bárdy Györggyel is, aki egykori szerepét, Jumurdzsák-ot idézi meg az Egri csillagokból. Részleteket láthatunk továbbá a werkfilmekből, és sztorikat hallhatunk a forgatásokról a rendezőktől és producerektől is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik