Élet-Stílus

Feltámad az Austin Healey

Ha hihetünk az ötletgazdának, a Tempest a világ legjobb nyitott sportkocsija lehet. Nemcsak gyors, de biztonságos és gazdaságos is.

Krish Bhaskar professzor feltámasztja a legendás brit autót, az Austin Healey-t. Miru nevű cége már megszerezte a márkanevet és az első prototípus is hamarosan elkészül. A Tempest néven futó jármű, bár a 21. század szülötte, egyértelműen magán hordozza az Austin Healey-k jegyeit.

Az ovális hűtőmaszk, a két színű karosszéria, a krómozott szélvédőkeret a hozzátartozó oldalsó fülablakokkal mind-mind a Healey 3000-re emlékeztetnek. Egyelőre nem árulják el, milyen technika bújik meg a karosszéria alatt, az azonban biztos, hogy az autó 5 másodperc alatt eléri a százas tempót, végsebessége pedig 250 km/óra lesz.

Bhaskar azonban fontosabbnak tartja a biztonságot a sebességénél, ezért az autó passzív és aktív biztonsági rendszerei a mai kornak megfelelőek lesznek, beleértve az elektronikus menetstabilizálót is. Sőt, a professzor kijelentette, hogy az autó nem egyszerűen kitűnő vezetési élményt nyújt és biztonságos lesz, de fogyasztása is a legjobb lesz kategóriájában.


Feltámad az Austin Healey 1

Fotó: Vezess.hu

Körülbelül 37 000 euróba (9,1 millió forint) kerül majd az autó, ami a BMW Z4 konkurensévé teszi majd. Ám ahhoz, hogy a bajorok roadsterének versenytársa legyen, meg is kell valósítani a fent említett célokat.

A tervek azonban nem csak egy roadsterről szólnak, mert a britek Riley néven egy a Mercedes CLS-hez hasonló kupét, illetve Wolseley márkanévvel egy szabadidőautót is gyártanának. Előbbi márkanév jelenleg a BMW tulajdonában van, míg a Wolseley-t az MG Rovert felvásárló Nanjing Auto birtokolja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik