Élet-Stílus

Tragédia a Brit Ralin

Elhunyt Michael Park, a stabilan a legjobbak között teljesítő Markko Märtin angol navigátora. A pilóta Peugeot-ja a 15. gyorsasági szakaszon egy fának csapódott, és a versenyző a helyszínen életét vesztette.

Märtin a balesetet szerencsésen megúszta. A történtek után a Peugeot csapata azonnal visszaléptette az észt csapattársát, az összetettben második svéd Marcus Grönholmot. Ezzel az addig a versenyben vezető Sebastian Loeb már most világbajnok lehetett volna. A francia pilóta azonban az utolsó szakaszhoz direkt késéssel érkezett, és ezzel összeszedett egy kétperces büntetést. A versenyt mellesleg a norvég Petter Solberg nyerte meg, ám az eredménnyel csak a legkevesebben törődtek.

Loeb utólag újságíróknak elmondta, hogy nem ilyen körülmények között szerette volna megvédeni a címét. Grönholm kiszállása után már nem akartam nyerni. Ráadásul azt hiszem ilyen pillanatokban teljesen másodlagos a verseny eredménye – nyilatkozta a pilóta, aki a következő szeptember végén megrendezésre kerülő ralin biztosíthatja be a címet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik