Élet-Stílus

Titokban érkezett a Jaguar kabrió

Frankfurtban volt a Jaguar XK Coupe világpremierje. Ezzel egy időben a gyár megjelentette a sajtófotókat a modell nyitott változatáról.

Tudtuk, hogy lesz nyitott változat, hiszen a gyár nem titkolta szándékát, hogy az XK elődjéhez hasonlóan kétféle karosszériával készül. Ám az mégis meglepő, hogy mialatt a Frankfurti Autószalonon a hagyományos XK-t leleplezte a gyár, képek és hírek jelentek meg az XK Convertible-ről.

Párhuzamosan tervezték a nyitott változatot a Coupe-val, így ugyanarra az alumínium vázra épül a kocsi, mint zárt testvére. A mindössze 1635 kilogrammos autó nem csak elődjénél, de a konkurenciánál is könnyebb.

Nem lehet panasz a látványra, hiszen a Coupe-hoz hasonlóan elegáns, de lendületes formát kapott az új modell, amit tető hiánya csak még izgalmasabbá tesz. Ahogy elődje, úgy az új modell is vászontetőt kap, megőrizve ezzel az autó arányait.


Titokban érkezett a Jaguar kabrió 1

Fotó:Vezess.hu

Bár mindössze 18 másodperc alatt nyílik vagy záródik a tetőt valószínűleg nem sűrűn használják majd. Egyfelől a vevőknek rossz időre van másik autójuk másfelől a legnagyobb piacot jelentő, Kaliforniában és Floridában igen magas a napsütéses órák száma.

Itt is a már ismert a 4,2 literes V8-as került a motortérbe. A 300 lóerős motor 6,3 másodperc alatt gyorsítja az autót 100 km/órára, a kabrió végsebessége elektronikusan szabályozva 250 km/óra. Később bővül majd a motorpaletta, így lesz XKR Convertible, amelyben a V8-as 400 lóerős kompresszoros változata szerepel majd. Az alapmodell várhatóan 3,5 literes V8-as lesz 258 lóerővel.

Borulás esetén az ülések mögötti részből automatikusan alumínium bukócsövek ugranak ki, melyek csökkentik egy esetleges sérülés esélyét. Minden bizonnyal a kabrió is megkapja a XK-ban bemutatott motorháztetőt amely gázolás esetén kiemelkedik, hogy védje a gyalogost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik