Élet-Stílus

A Sun új, AMD processzoros szervereket dob piacra

A Sun Magyarországon is bejelentette az új x86-os architektúrájú, AMD processzoros szervercsaládját.

A negyedév során bevezetendő újdonságok között a nagyteljesítményű és webszolgáltatásos környezetekhez szükséges számítóhálózatos (grid) megoldások, illetve az információkezelési termékek családját kibővítő új eszközök szerepelnek, valamint olyan új szolgáltatási konstrukciók, amelyek támogatják az ipari szabványú 64 bites platformokat tartalmazó heterogén környezeteket és a távoli rendszerfelügyeletet.

Az ipari szabványokra épülő új Sun Fire szervercsalád 64 bites architektúrája (64 bites Sun x86-es platform) a nyílt forráskódú Solaris 10 operációs rendszer technológiai előnyét kiaknázva, mintegy 50 százalékkal gyorsabb és 66 százalékkal takarékosabb áramfelhasználású kiszolgálókat kínálva a termékkategória többi gépéhez képest.
A felhasználók mostantól több operációs rendszer közül választhatnak – Solaris 10, Linux, Windows –, és azt is eldönthetik, hogy a piacvezető processzorok közül az UltraSPARC vagy az AMD Opteron processzort kívánják-e használni.

A szerver újdonságok mellett az ismert StarOffice 8 tesztelt, magyar nyelvű változatának október végi megjelenésének bejelentésére is most került sor.

Megújult partner program

A Sun Microsystems a független szoftverszállítók (ISV-k) számára – Sun Partner Advantage néven – új kezdeményezést; együttműködési és közös üzleti terjeszkedést segítő kibővített lehetőségeket alakított ki. A vállalat célja, hogy a programot hamarosan a viszonteladókkal, a rendszerintegrátorokkal és az OEM-gyártókkal is megossza. A Sun az új programjával a partnereinek számát szeretné megduplázni.

Hegedűs Gábor Sun Microsystems ügyvezető igazgatója kérdésekre elmondta azt is, hogy a Sun folyamatosan igyekszik élenjárni az innovatív megoldásokban. A Sun lehetőségei között fontosnak tartja a jövőben általánossá váló video on-demand megoldások szerverhátterének és támogatásának megteremtését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik