Élet-Stílus

Magyarországra költözik a Graphisoft

Az építészeti szoftvereket gyártó Graphisoft igazgatósága a társaság székhelyének Budapestre helyezését javasolja a részvényeseknek, akik - várhatóan november elején - rendkívüli közgyűlésen döntenek a javaslatról.

Az Amszterdamban bejegyzett Graphisoft székhelyének megváltoztatását az indokolja, hogy a társaság kezdettől fogva elsősorban Magyarországon működött, és székhelyét célszerű működésének, illetve tőzsdei jegyzésének helyére áthelyezni. Az áthelyezést megkönnyíti, hogy a Graphisoft SE 2005. július 27-i hatállyal európai részvénytársasággá alakult át.

A Graphisoft központja is kezdettől fogva Magyarországon volt, tevékenységének és eszközeinek, beleértve ingatlanait, legjelentősebb hányada Magyarországon van. Magyarországnak az Európai Unióhoz történt csatlakozásával már nem szükséges a cég jelenléte Hollandiában.

Az áthelyezéstől évi mintegy 150-200 ezer euró adminisztratív és jogi költség megtakarítást remél a társaság. A székhelyáthelyezés munkavállalói jogokat nem érint, mivel a társaságnak nincsenek alkalmazottai Hollandiában. Az áthelyezéssel a részvényesek jogai sem változnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik