Élet-Stílus

A HP piacra dobta az Advanced Papert

A HP kifejlesztette új médiáját, az „Advanced Paper"-t, azzal a céllal, hogy átalakítsa a tintasugaras nyomtatásipiacot.

A HP kutatói és termékfejlesztői a tintasugaras technológiának illetve a tintasugaras média nyomtatási tulajdonságainak terén szerzett tapasztalatait felhasználva fejlesztették ki az új papírt. Az eredmény egy olyan média, amely a tintasugaras technológiával kapcsolatos leggyakoribb problémákra nyújt megoldást, élénk színű, kiváló minőségű és tartós képek nyomtatását teszi lehetővé tintasugaras nyomtatókkal és más eszközökkel egyaránt.

Az International Paper-rel együttműködésben kifejlesztett HP ’Advanced Paper’ egy bevonat nélküli papír, mely szabadalmazott kémiai eljárás során alkalmazza az ún. ’Colour Lock’ színmegtartó technológiát, hogy ezáltal még élénkebb színeket,még mélyebb feketét, gyorsabb száradást és vízállóságot biztosítson.

A sötétebb, élénkebb színeknek köszönhetően a dokumentumok képélessége és kontrasztja jobb, mint korábban. Az eredmény: élesen kiemelkedő szöveg és ragyogó színek.

A gyorsabb száradás megakadályozza az elkenődést, ami akkor következik be, amikor frissen nyomtatott dokumentumot veszünk kézbe. A magasabb fokú vízállóságból adódóan pedig a tintasugaras technológiávall nyomtatott szöveg nem mosódik el, ha folyadék ömlik rá, vagy ha nedvességnek teszik ki.

A HP ’Advanced Paper’ egy sokoldalú papír, mely jól használható lézernyomtatókhoz, fénymásolókhoz és faxokhoz egyaránt, valamint további előnyös tulajdonsága az, hogy tintasugaras nyomtatásra is alkalmas. Jelenleg 80g/m2 súlyú A4-es méretben kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik