Élet-Stílus

Kilenc vádlott a Vertical Invest ügyében

Befejezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya a Vertical Invest Ingatlanbefektetési és Hasznosító Szövetkezet ügyében folytatott nyomozást, és kilenc személy ellen tőkebefektetési csalás megalapozott gyanúja miatt emelt vádat - tudta meg a Napi Gazdaság.

A keletkezett iratokat augusztus 30-án átadták a Fővárosi Főügyészségnek, kilenc személy elleni vádemelési javaslattal – hivatkozik a Napi Gazdaság Hruska Csaba rendőr alezredesre, a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztályának vezetőjére. Mind a kilenc gyanúsítottat tőkebefektetési csalás megalapozott gyanújával állíttatná bíróság elé a rendőrség, továbbá közülük egyes személyekkel szemben még sikkasztás, hűtlen kezelés, valamint a számvitel rendjének megsértése miatt tett vádemelési javaslatot a főkapitányság.

A lap szerint a Vertical Invest több mint nyolcszáz befektetővel szemben nem tud elszámolni a befizetett összeggel, melynek értéke meghaladja az egymilliárd forintot. A szövetkezet esetében azonban a bíróság még nem állapította meg a fizetésképtelenséget, így nem indult felszámolási eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik