Élet-Stílus

Fertőző autók

Nap mint nap milliónyi apró potyautassal utazunk együtt autónkban. A legtöbb baktériumot nem meglepő módon a kutyások kocsijában találtak a kutatók.

Több mint ötszáz különféle baktérium, penész és egyéb mikroba található egy átlagos autó utasterében – derül ki egy autótisztító termékeket gyártó cég kutatásából. Csíramentes szövettel mintát vettek az autókból, táptalajon tenyésztették őket, majd négy nap múlva már számolták is a különböző baktériumkolóniákat.

Legegészségtelenebbnek a kutyások autói bizonyultak, 766-féle baktériumtörzzsel. Őket követik a fiatal férfiak, kiknek 540, míg a hasonló körű hölgyek autóiban 470 féle mikrobát találtak a kutatók. A gyerekek ragadós ujjai ellenére a családi autókban mindössze 265 fajta baktérium található, míg a legtisztább utasterekkel az idősebb autótulajdonosok büszkélkedhetnek.

A legtöbb baktériumot a lábtérben találjuk, de igen sok van belőlük a kormányon és a vezető ülésen. Szintén nagy számban találhatók még mikrobák a szellőzőrendszerben is, mely igen jó élőhely a számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik