Élet-Stílus

Kamatostul jár vissza a Minelli koncertjegyek ára

admin
admin

2005. 09. 01. 17:32

A bíróság úgy döntött, kamatostul kell visszafizetni az elmaradt Liza Minelli koncertjegy árát azoknak, akik nem mentek el meghallgatni a művésznőt helyettesítő Bonnie Tylert. Az ítélet azonban még nem jogerős.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) tavaly közérdekű keresetet indított a Movies & Fashion Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. ellen, a 2004 július 10-ére szervezett Liza Minelli koncert ügyében, ahol a művésznő helyett végül Bonnie Tyler lépett fel a Kisstadionban. A keresetnek augusztus 26-án helyt adott a Budai Központi Kerületi Bíróság, az ítélet azonban még nem jogerős.

A rendezvényre szóló jegyeken az szerepelt, hogy az előadás elmaradása esetén a jegy árát 14 napon belül visszatérítik, ám a cég nem fizetett azoknak, akik nem kívántak részt venni a megváltozott programú koncerten. A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 213 feljelentés érkezett a korábbi közlések szerint, és sokan az OFE-nél is panaszt tettek a koncert után.

Az OFE azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsák meg, jogszabályt sértett a rendezvényszervező cég. Elmondták, így, ha a cég rosszhiszeműen a döntés jogerőre emelkedése után sem fizet, könnyebben és gyorsabban lehet majd jogi úton érvényesíteni a követelést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.