Élet-Stílus

Kamatostul jár vissza a Minelli koncertjegyek ára

A bíróság úgy döntött, kamatostul kell visszafizetni az elmaradt Liza Minelli koncertjegy árát azoknak, akik nem mentek el meghallgatni a művésznőt helyettesítő Bonnie Tylert. Az ítélet azonban még nem jogerős.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) tavaly közérdekű keresetet indított a Movies & Fashion Rendezvényszervező és Szolgáltató Kft. ellen, a 2004 július 10-ére szervezett Liza Minelli koncert ügyében, ahol a művésznő helyett végül Bonnie Tyler lépett fel a Kisstadionban. A keresetnek augusztus 26-án helyt adott a Budai Központi Kerületi Bíróság, az ítélet azonban még nem jogerős.

A rendezvényre szóló jegyeken az szerepelt, hogy az előadás elmaradása esetén a jegy árát 14 napon belül visszatérítik, ám a cég nem fizetett azoknak, akik nem kívántak részt venni a megváltozott programú koncerten. A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 213 feljelentés érkezett a korábbi közlések szerint, és sokan az OFE-nél is panaszt tettek a koncert után.

Az OFE azt kérte a bíróságtól, hogy állapítsák meg, jogszabályt sértett a rendezvényszervező cég. Elmondták, így, ha a cég rosszhiszeműen a döntés jogerőre emelkedése után sem fizet, könnyebben és gyorsabban lehet majd jogi úton érvényesíteni a követelést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik