Élet-Stílus

Első nap a Borfalun

Csütörtök az első teljes értékű nap a második alkalommal megrendezett budapesti Borfalun. Ezért az ötnapos rendezvény szervezői meg is adják a módját a nyitánynak.


Hírnév

Az esemény hírnevét növeli majd, hogy a hétvégén egy órára látható lesz Munkácsy Ásító inasa, valamint a Magyarországon éppen befektetői szárnyait próbálgató Gerard Depardieu egy kamion bort küld kóstolásra. A borásszá átvedlett színész legalább egy napra tiszteletét is teszi a rendezvényen.

Délután öt órakor lovas felvonulás indul Hősök teréről fúvószenekarral, céljuk az ünnepélyes megnyitó. A Felvonulási térre érkező rezesbanda előtt fél hatkor nyitják meg a Borfalu kapuit. Ezt térzene és a huszárok bevonulása követi, majd hatkor ünnepélyes megnyitóval kezdődik a sokadalom. A nagyközönség számára Gráf József földművelésügyi miniszter nyitja meg az immár hagyományosnak is nevezhető, második alkalommal megrendezett rangos eseményt.


Este negyed héttől a Veszprémi Légierő Big Band húzza a talpalávalót, majd fél nyolctól a Babos Projekt Special együttes koncertje következik. Azonban aki igazán táncra akar perdülni, várja meg a fél kilenckor kezdőkő Hot Jazz Band koncertjét.


Mindeközben a látogatók finom minőségi borokat kóstolgathatnak, hiszen a Borfalu célja, hogy a hagyományos magyar borászat gerincét képező kis- és középborászok bemutassák termékeiket a nagyközönségnek. A rendezvényen 10 pálinkakészítő, valamint 20 borvidék képviseletében 2000 borral, több mint 200 borász személyesen mutatja be portékáját.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik