Élet-Stílus

Jön az olcsó családi Chevrolet

Az új, főként fiatal családoknak szánt Aveót a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatják be.

Az 1.2-es és 1.4-es motorral rendelhető, Aveo névre keresztelt új Chevrolet alig hasonlít az elődjére. Műszakilag sokat változott, sokkal komolyabb, nagyobb autó benyomását kelti, bár a külső méretei és tengelytávja milliméterre megegyeznek az áprilisban bemutatott új kínai Kaloséval. Hosszúsága 4310, szélessége 1710, magassága 1495 miliméter. A méreteken kívül csupán a szélvédő és az oldalablakok lehetnek ismerősek korábbi Chevroletekből.

A csapotthátú Kalosoktól nagyban különböző Aveo főként a fiatal családoknak lehet ideális választás, hiszen a várhatóan nem túl borsos árért aránylag tágas, gazdag alap- és opciós extrákkal felszerelt autót kaphatnak.

Nem hiányoznak az extrák közül az automata légkondicionáló, a négyfokozatú automataváltó, az elektromos ablakok, illetve az elektromos tükrök sem. Az Aveo fogyasztása a kisebb, 1.2-es motorral 6,8 liter 100km-en, míg a nagyobb 7 liter üzemanyagot éget el százon. Az európai márkakereskedőkhöz várhatóan jövő tavasszal érkezik meg a kategóriájához mérten tágasnak ígérkező autó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik