Élet-Stílus

Felértékelődik a belváros

Egyre keresettebbek a belvárosi lakások, míg a presztízsrangsorban korábban vezető Rózsadomb és Zugló népszerűsége csökken – derül ki a Figyelő budapesti ingatlan-körképéből. Az agglomerációban a kötöttpályás közlekedéssel elérhető települések válnak egyre keresettebbé.

Leginkább a fiatal és tehetősebb értelmiségiek körében értékelődött fel a pesti belváros: egyre többen kötöznek az V., VI., és a IX. kerületbe, melyeket a belvárosi nyüzsgés és a munkahely közelsége tesz vonzóvá – olvasható a Figyelő legfrissebb számában.

A klasszikus budai zöldövezet – a Rózsadombtól a Pasarétig – egyrészt kevésbé népszerű, mint pár éve volt, másrészt terjeszkedik: a II. és a XII. kerület külső részei, és a XI. és III. kerületi hegyoldalak is ide sorolhatók.

Az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe kerültek a családdal önálló házra vágyók, mert a hagyományos budai hegyi kerületek megteltek: építési telkeket már alig árusítanak – olvasható a Figyelő legfrissebb, csütörtöki számában.

A lapnak nyilatkozó szakértők elmondták: az agglomerációban a kötöttpályás közlekedéssel elérhető települések válnak egyre népszerűbbé, ugyanakkor a Budapest környéki településekre egyre kevesebben költöznek, elsősorban a hitellehetőségek beszűkülése miatt.

A Figyelő gyűjtéséből kiderül: Budán a Vár környéki, új építésű lakások a legdrágábbak, négyzetméterenként 550-900 ezer forintot érnek. Pesten a Lipótváros vezet, 700-900 ezer forintos négyzetméterenkénti árral, míg a főváros közelében a budaörsi új lakások a legdrágábbak: itt 400-500 ezer forintot kell egy négyzetméterért fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik