Élet-Stílus

Novellákat is árusít az Amazon.com

A legnagyobb online könyváruházként ismert Amazon.com novellák digitális formában történő értékesítését kezdte meg a napokban.

Ismert szerzők digitális formában árusított novelláinak exkluzív terjesztését kezdte meg az Amazon. A most elindult szolgáltatás tervei szerint minden történet 49 centbe kerülne.

A novella árusítás gondolata része a cég legújabb digitális tartalom koncepciójának, amellyel újabb felhasználókat szeretne elérni az Amazon.
Az új kezdeményezés neve Amazon Shorts és már elindításakor 59 szerző – köztük a hazai olvasók által is kedvelt Danielle Steel, Robin Cook és Terry Brooks – történetei kerültek digitalizálásra és terjesztésre.

Az 5-10 oldalas novellákat megvásárló felhasználók, nem csak elolvashatják, hanem le is tölthetik, kinyomtathatják, elmenthetik vagy elküldhetik egy e-mail címre.

Steve Kessel, Amazon digital media alelnöke szerint „a novellák rengeteg olvasót érdekelnek, de nyomtatott terjesztésük hatékonysága igen alacsony, ezért döntöttek a digitális forgalmazás mellett. A digitalizált verzió nem csak olcsóbbá, de könnyebben elérhetővé teszi ezeket a műveket az olvasók számára. Az alkotók számára viszont marketing lehetőséget biztosít könyveik megismertetésére még a megjelenés előtt.”

Az Amazon ezzel a lépésével egy korábban megkezdett stratégiát követ, amelynek része rövidfilmek, és egyéb rövid videoanyagok értékesítése is. Az Amazon a lemezkiadókkal megkötött szerződései alapján a ingyenes digitális zenei részletekkel segíti a lemez eladásainak online promócióját.

A most bejelentett novella-értékesítő szolgáltatást a szerzők és a könyvkiadók is örömmel fogadták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik