Élet-Stílus

Leállt a gyógyvízszolgáltatás a bükkszéki strandon

Nem működnek a Salvus vízzel töltött gyógymedencék a bükkszéki strandon, mert a kút tulajdonosa, árvita miatt leállította a vízszolgáltatást - tájékoztatta vasárnap az MTI-t a strandot üzemeltető társaság ügyvezetője.

Ugyanakkor, immár két hete nem lehet a strandfürdőben hozzájutni az elsősorban gyomorpanaszok enyhítésére ajánlott Salvus vízhez, mert a népegészségügyi szolgálat egy ellenőrzés során baktériumot talált a vízben és megtiltotta annak fogyasztását – közölte Lanszki Mátyás. Hozzátette, hogy a strandfürdő működik, ám a négy medencéből csak kettő használható, azok amelyek nem Salvus vízzel működnek.

A Termál Strand Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kúttulajdonos pilisszentiváni székhelyű Salvus Kft. szombaton állította le a vízszolgáltatást, a két cég árvitája miatt. Szerinte a szolgáltatási szerződés alapján ezt a Salvus Kft. nem tehette volna meg. Már csak azért sem, mert a bükkszéki fürdő – mint minden strand – közszolgáltatást végez.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy eddig aki a strandra jegyet váltott, egy erre szolgáló csapból korlátlanul vihetett haza saját fogyasztásra Salvus vizet. Ez a lehetőség szűnt meg a népegészségügyi szolgálat intézkedése nyomán.

Ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy az idén már aligha áll vissza ez a lehetőség. Ugyanakkor kereskedelmi forgalomban, például gyógyszertárakban továbbra is megvásárolható a Salvus víz, vagyis aki egészségügyi okokból fogyasztja, továbbra sem kell nélkülöznie – mondta Lanszki Mátyás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik