Élet-Stílus

Megújult a mezőkövesdi Zsóry-fürdő

Két év alatt mintegy egymilliárd forintos beruházás valósult meg a mezőkövesdi Zsóry-fürdőben, a korábban bővített gyógyászati részleg után pénteken hivatalosan átadták a felújított körmedencét és a főbejáratot.

A most befejezett beruházás 250 millió forintba került, ennek felét Phare pályázaton nyerte az önkormányzat, a másik felét saját büdzséjéből állta – mondta az avatáson Tállai András, Mezőkövesd polgármestere.

A pénzből teljesen megújult a létesítmény főbejárata és átalakították a körmedencét, amely élményelemekkel is bővült.

Tállai András elmondta azt is: az önkormányzat tulajdonában lévő Városgazdálkodási Rt. által üzemeltetett Zsóry-fürdő a város egyik vonzereje, ezért költött és költ százmilliókat a település a fejlesztésére.

A polgármester fogalmazása szerint a fürdőnek annyi a hátránya, hogy a várostól négy kilométernyire található, éppen ezért szeretnék, ha összeépülne Mezőkövesddel, a közelmúltban pedig megbíztak egy társaságot azzal, hogy készítse el a fürdő hosszú távú fejlesztési tervét.

A pénteki átadáson mutatták be Szlovák Sándor mezőkövesdi pedagógusnak, a fürdő névadójáról, a terület egykori tulajdonosáról, az itt 1939-ben gyógyhatású vizet lelt Zsóry Lajos országgyűlési képviselőről szóló könyvét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik