Élet-Stílus

Gyógyfürdő épül Celldömölkön is

Átadták a celldömölki Vulkánfürdő 2,2 milliárdos beruházásának első ütemét, a város feszített víztükrű tanuszodáját pénteken Kiss Péter kancelláriaminiszter avatta fel.

Jó fába vágta a fejszéjét Celldömölk, amikor úgy döntött, azon vasi városok mögé sorakozik fel, melyek a termálvízkincsre alapoznak fejlesztést – mondta.

Emlékeztetett arra, hogy a Vulkánfürdő beruházásához 700 millió forintos állami támogatást kapott Celldömölk városa.
Szavai szerint ez a fejlesztés is bizonyítéka annak, hogy a jó kezdeményezések ciklusokon átívelően is megvalósulhatnak, és valójában nem a politikáról, hanem az emberekről szólnak.

Fehér László polgármester az avatóünnepségen elmondta: a városi strand és uszoda 1975-ben zárt be, azóta a celldömölkiek a Mesteriben és Borgátán lévő fürdőket látogatták, de egy saját strand és uszoda megépítésének tervét már 1990-ben zászlajára tűzte a helyi önkormányzat.

Szavai szerint 2002 tavaszán a Széchenyi Terv keretében 560 millió forintos támogatást nyújtott az akkori kormányzat, ez alapozta meg a Vulkánfürdőt.

Ez egy többgenerációs fürdő, ahol a gyerekektől az idősekig mindenkinek szeretnénk valamit nyújtani – mondta.
Hozzáfűzte: az első ütem keretében most átadott tanuszoda elsősorban a celldömölki kistérség diákjainak úszásoktatását hivatott szolgálni, a beruházás második ütemében, terveik szerint jövő nyáron megépítik majd a külső medencéket és a fürdő gyógyászati részét is.

Fehér László szólt arról is, hogy a fürdő körül 12 hektárnyi terület van a város tulajdonában, ide szeretnének befektetőket “csalogatni”, annak érdekében, hogy később megépülhessen egy kemping és egy szálloda is.

Egy kis malőr

Az avatóünnepséget kisebb incidens zavarta meg. A Magyar Rádió egy külsős tudósítóját ugyanis a biztonsági őrök nem engedték be, mondván nem szerepel a meghívottak listáján. Az újságíró elmondása szerint tudósításaiban és egy helyi lapban megjelentetett publicisztikai műfajú írásában megkérdőjelezte, miért kell most átadni a szerinte félig kész létesítményt. Közlése szerint a polgármester utasítására nem engedték be az avatásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik