Élet-Stílus

Brit állások a neten kifejezetten kelet-európaiaknak

2005 elején indult az első, kifejezetten kelet-európai munkavállalóknak szóló angol állásközvetítő portál. Az internetes oldalon azok a cégek hirdetik állásaikat, akik az újonnan csatlakozó országokból várnak jelentkezőket.

A www.simply-recruit.com internetes oldalon hirdető brit cégek kifejezetten kelet-európai munkavállalókat akarnak toborozni. Az álláshirdetések száma a FigyelőNet tapasztalatai szerint folyamatosan bővül: az év elején még alig, pár hónappal ezelőtt már több tucat fizikai munkakörre kerestek embert, most pedig már szellemi foglalkozásúakat is toboroznak az oldalon elhelyezett álláshirdetéssel.

Jelenleg ipari, gazdasági, mezőgazdasági, vendéglátóipari, és háztartási munkákra keresnek kelet-európai munkavállalókat. A legjobban fizetők között nem feltétlen a szellemi munkakörök szerepelnek. Míg egy könyvelőnek például 6,25 fontos órabért ajánlanak, asszisztenseknek pedig 6 fontot, addig egy lakatos vagy egy hegesztő 10 fontos órabérrel számolhat. A mérnökök (15 font) vagy az ügyvédek (25 font) még magasabb fizetésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik