Élet-Stílus

Csányi résztulajdont vett a TriGránitban

Csányi Sándor és Nathaniel Rothschild megvásárolta a TriGránit Fejlesztési Rt. részvényeinek 25 százalékát – tájékoztatta a sajtót a társaság.

A közlemény szerint a TriGránitban tulajdonos AIG New Europe Fund és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) értékesítette tulajdonrészét a Nathaniel Rothschild és a Csányi Sándor által kontrollált vállalatok részére, így a TriGránit részvénytőkéjének összesen 25 százalékát birtokolják.

Csányi Sándor az OTP Bank Rt. elnök-vezérigazgatója, Magyarország egyik leggazdagabb üzletembere. Nathaniel Rothschild Lord Jacob Rothschild fia, az Atticus Capital elnöke és résztulajdonosa.

A közlemény szerint az újonnan feltőkésített TriGránit fő részvényesei Csányi Sándor és Nathaniel Rothschild mellett Demján Sándor, Magyarország egyik vezető üzletembere, a TriGránit Fejlesztési Rt. alapítója és elnöke, illetve Peter Munk, a világ egyik vezető aranytermelő vállalatának, a Barrick Gold-nak az alapítója, és meghatározó tulajdonosa Észak-Amerika vezető ingatlanvállalatának, a Trizec Properties-nek.

Az 1996-ban alapított TriGránit integrált ingatlanbefektető, fejlesztő és üzemeltető vállalat, amely Közép- és Kelet-Európa egyik meghatározó ingatlanvállalatává nőtte ki magát.

Tíz országban van jelen portfoliójával, valamint közel 2 milliárd euró, mintegy 500 milliárd forint értékű, fejlesztésre váró vegyes-használatú projektjeivel, továbbá a közszféra és a magánszféra együttműködésével megvalósuló Public Private Partnership (PPP) befektetéseivel.


A kontraktus érdekessége, hogy a Trigránit és az OTP, a MOL Rt.-vel, valamint szakmai befektetőként a velencei repülőtér üzemeltetőjével kiegészülve együtt indultak a Budapest Airport privatizációs tenderén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik