Élet-Stílus

Rupert Murdoch tovább nyomul a neten

A Fox Interaktív tulajdonosa tovább bővíti internetes birodalmát, a korábban megszerzett közösségi oldal és a nemrégiben megvett sport portál után, most egy kevéssé ismert kereső szolgáltatás megvásárlásáról tárgyal.

A múlt hónapban adtunk hírt arról, hogy a médiacsászár felvásárolta 580 millió dollárért az egyik legnagyobb közösségi oldalt – a My Space-t – birtokló Intermix Media-t, illetve ezt követően 60 millióért a sport hírekkel foglakozó Scout Media-t.

A MySpace – mely alig két éve indult útjára – a ComScore szerint az ötödik leggyakrabban látogatott domain. Az oldal, mely elsősorban a tizenéveseket és az ifjabb felnőtteket célozza meg, szolgáltatások tucatjait – blogokat, azonnali üzenetek küldése, e-mail-t, zenét, fényképalbumokat, csetszobákat – kínálja.

A legújabb információk szerint most egy kereső szolgáltatást – a Technorati and Blinkx – működtető cég kerül a média mogul által alapított News Media tulajdonába.

A médiamogul a legújabb vásárlásával a már most is jelentős számú látogatóval rendelkező közösségi portáljához további felhasználókat kíván csatlakoztatni. A News Media láthatóan a már működő internetes szolgáltatások megvásárlásával azon stratégiai úton halad előre, amelyen a fejlesztési és bevezetési költségeket már nem kell évekig maga előtt görgetnie és így viszonylag gyorsan tud nyereséget produkálni. A korábban befektetett munka így megtérül a vásárlónak és az eladónak egyaránt.

Az audio és video keresésre specializált Blinkx felvásárlása mellett egyre többször vetődik fel a szaksajtóban az a pletyka, miszerint az igen sikeres internetes telefon szolgáltatás – a Skype – is hamarosan Murdoch tulajdonába kerülhet.

Az igazi nagy fogás valószínűleg tényleg a Skype lenne, amely saját bevallása szerint már 42 millió felhasználóval rendelkezik, és naponta mintegy 150 ezerrel gyarapítja a felhasználóinak számát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik