Élet-Stílus

Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál?

A hétszeres német világbajnok ugyan saját elmondása szerint még mindig rendkívülien motivált, de a találgatások már megindultak, hogy ki lehet az utódja a Ferrarinál. Rendszeresen felmerül Valentino Rossi és Fernando Alonso neve.












Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 1



Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 2

Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 3
Fotó: vezess.hu
Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 4

Olasz lapértesülések szerint a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában, a MotoGP-ben élen álló Valentino Rossi a Ferrari csapat tesztpilótája lehet. Az olasz klasszis a múlt héten tesztelt a maranellói istállónál és alig maradt el Michael Schumacher legjobb idejétől. Mindezt az Autosprint című olasz lap egy névtelen Ferrari forrásra hivatkozva közölte. A találgatásoknak ellentmond, hogy Rossi a napokban írta alá újabb egyéves, 2006 végéig szóló szerződését jelenlegi csapatával, a Yamahával.

A szupersztár korábban vb-győztes lett a 125 és a 250 kcm-esek között, majd a királykategóriára váltott, ahol 2001 óta négy vb-címet szerzett, előbb az akkor még létező 500 kcm-ben, majd háromszor az azt felváltó MotoGP-ben, amelyet az idén is óriási fölénnyel vezet.













Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 1



Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 2

Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 3
Ki lehet Schumacher utódja a Ferrarinál? 4

A másik nagy esélyes Fernando Alonso lehet, aki jelenleg a Renault Forma 1-es csapatánál gyűjti szorgalmasan a világbajnoki pontokat. A spanyol az idei évben a címet már csak valami csoda folytán veszítheti el.

A pilótának 2006-ig szól a francia istállónál a szerződése, és egy a napokban adott nyilatkozatában közölte: szívesen írna alá a Ferrarihoz. Tisztában vagyok azzal, hogy ebben a sportban nagyon gyorsan változhat a helyzet, de azt semmiképpen sem szabad elfelejteni, hogy az olasz istálló építette az elmúlt öt évben a leggyorsabb autókat – mondta Alonso, aki minden idők legfiatalabb világbajnoka lehet, ha nyugodtan versenyez a hátralévő futamokon, és nem vállal felesleges kockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik