Élet-Stílus

Watcha Klan

"Mindent bele, ami csak kedves a fülünknek" - találhatta ki a hat marseille-i fiatal, mielőtt 2001-ben hirtelen bandát alapítottak Watcha Klan néven.

Zenei világuk valahol a félig nomád és a nagyon is elektronikus hangzás között található épp középúton, mivel megpróbálták a dalokba gyömöszölni mindazt a kulturális hatást, ami manapság egy kozmopolita nagyváros létébe sűrűsödik. Jó arányérzékkel közelítettek a dologhoz, így egészen fenomenális fúzió sült ki belőle: a dub, ska, ragga kényelmes lüktetését időnként eszeveszetten felpörgetik egy kis jungle vagy drum’n’bass beütéssel, és természetesen az egzotikus fűszerezés sem marad el.

Afrikai ritmusok vagy épp mediterrán ízek, cigányzene és orientális betétek hirdetik, hogy a sokszínűség szórakoztat, s őket hallgatva erről bizonyosságot is szerezhetünk. Két kiváló énekes feszül egymásnak a hipnotikus dallamvilágban: Sista K atmoszferikus, elragadó lírai hangja nagyszerűen ellenpontozza Soupa Ju már-már agresszív, odamondogatós hiphop dumáját. Az egészből végül kábé valami olyasmi sül ki, mintha egy jó producer összegyúrta volna az Asian Dub Foundationt a Zion Trainnel.

Lendületes, friss bulizene, és még a szövegekbe is rejtettek némi üzenetet. Nem kéne kihagyni, határozottan jó kezdés a heti világzenei kiránduláshoz!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik