Élet-Stílus

Jól teljesített Michelin

A francia Michelin abroncsgyártó konszern a vártnál jobb eredményre tett szert az év első felében, mert az áremelésekkel ellensúlyozni tudták a kereslet lanyhulását, illetve a nyersanyagok drágulását.

A világ elsőszámú abroncsgyártója – amelyet a japán Bridgestone és az amerikai Goodyear követ – 0,1 százalékponttal 9,2 százalékra növelte az üzemi profitrátát az első félévben a várt 8,8 százalékkal szemben. Az árbevétel 0,1 százalékkal 7,49 milliárd euróra nőtt, az üzemi eredmény 0,7 százalékkal 687 millióra emelkedett, míg elemzők 658 milliót vártak. Az adózott eredmény 8,9 százalékkal 389 millió euróra nőtt a 318-374 millió eurós elemzői várakozásokkal szemben.

A társaság arra számít, hogy nyersanyag-költségei 14-15 százalékkal emelkednek az idén a korábban várt 13 százalék helyett, ezért további áremeléseket helyeztek kilátásba.

A főbb versenytársak közül a német Continental kedden a vártnál jobb második negyedévi eredményről számolt be, és megerősítette az év egészében várható profitelőrejelzését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik