Élet-Stílus

Erste Bank: 5 milliárd forintos hitel városfejlesztésre

Az Erste Bank és Transelektro Csoport 5 milliárd forint értékű hitelszerződést írt alá. Ennek értelmében a Transelektro Csoport által tervezett, XIII. kerületi új városközpont kialakításának pénzügyi hátterét az Erste Bank Hungary Rt. biztosítja.

A Transelektro Csoport projektje az ország legnagyobb volumenű luxuslakás ingatlan-beruházása, amely óriási területfejlesztési elképzelésekkel is párosul a következő 5-7 évben. A budapesti Duna Plaza mögötti, 6 hektáros területen megvalósuló beruházás első szakaszának építése már meg is kezdődött. Ennek keretében épül a Duna Plaza mögött, a Duna partján a szállodai szolgáltatásokkal rendelkező „waterfront” stílusú Prestige Towers épületkomplexum, amelyben összesen 136 lakás kap majd helyet. A komplexumot várhatóan 2006 őszén adják át.

Az Erste Bankkal most megkötött szerződés biztosítja a Prestige Towers beruházásához szükséges forrásokat. A területen a Transelektro Csoport a Prestige Towers közvetlen közelében további beruházásokat is végrehajt: többek között az idén elkészülő új dunai kikötő, szórakozó és szabadidős tevékenységekre is alkalmas parti sétány, valamint az ország legnagyobb műfüves sportpályája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik